Header Banner

Όροι Χρήσης

Όροι χρήσης

1. Αποκλεισμός Προτροπών – Συμβουλών- Αποκλεισμός Ευθύνης
Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοτόπου δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόταση ή συμβουλή για παρακίνηση ή καθοδήγηση προς το τζόγο. Το υλικό που αναρτάται στον ιστότοπο, έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Η παρούσα ιστοσελίδα, παρέχει πληροφορίες, ειδήσεις, άρθρα, διαφημίσεις και άλλα στοιχεία, αποκλειστικά συμβουλευτικού, πληροφοριακού, διαφημιστικού χαρακτήρα, και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Επιπλέον, ο παρόν ιστότοπος δεν εγγυάται στους επισκέπτες του την εγκυρότητα των πληροφοριών, των εκτιμήσεων και των ειδήσεων και σε καμία περίπτωση δε φέρει καμία ευθύνη για τις επιλογές οποιουδήποτε επισκέπτη-αναγνώστη.
O δικτυακός μας τόπος περιέχει και διατυπώνει υποκειμενικές εκτιμήσεις, οι οποίες απηχούν σε προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως συμβουλές στην συμμετοχή σε τυχερά παίγνια ή να παραγάγουν την βεβαιότητα ή έστω πιθανολογούμενη προσδοκία αποκομιδής κερδών. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας κάθε μορφής (κείμενο, εικόνες, ήχοι, γραφικά, γραφήματα, διαφημίσεις) είναι καθαρά και αποκλειστικά ψυχαγωγικού, συμβουλευτικού, πληροφοριακού, ειδησεογραφικού και διαφημιστικού χαρακτήρα και αφορά την παροχή πληροφοριών, επισημάνσεων και ειδήσεων απευθυνόμενων προς τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σχετικά με την ενημέρωση τους για θέματα που αφορούν την ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε στοίχημα προκαθορισμένης ή μη απόδοσης που διεξάγεται νόμιμα και σε πάσης φύσεως ατομικά ή ομαδικά παιχνίδια ή σε γεγονότα η φύση των οποίων προσφέρεται για διεξαγωγή νομίμου στοιχήματος, με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οικονομικό κίνδυνο. Ο διαδικτυακός μας τόπος σε καμία περίπτωση δεν παρέχει υπηρεσίες διεξαγωγής ή τοποθετήσεως στοιχημάτων προκαθορισμένης ή μη απόδοσης, ούτε και διαφημίζει ή προτρέπει τους συμμετέχοντες σε συμμετοχή σε αυτά.
Ο διαδικτυακός μας τόπος τροφοδοτείται με πληροφορίες από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες. Εντούτοις, ο διαδικτυακός τόπος μας και οι προμηθευτές του δεν παρέχουν καμία ρητή ή σιωπηρή εγγύηση για τις πληροφορίες, τις υπηρεσίες και το υλικό που περιλαμβάνονται σε αυτές. Κάθε τέτοια πληροφορία, υπηρεσία και υλικό, συμπεριλαμβανομένης μεταξύ άλλων και της ακρίβειας οποιασδήποτε τέτοιας πληροφορίας, δηλώνεται ρητά ότι den βαρύνει τον διαδικτυακό μας τόπο. Ο διαδικτυακός μας τόπος και οποιαδήποτε άλλη τράπεζα πληροφοριών με την οποία έχει συμβληθεί για την προμήθεια περιεχομένου και κάθε προμηθευτής εν γένει ή οι αντίστοιχοι αντιπρόσωποί τους, δεν εγγυάται ότι οι υπηρεσίες θα παρέχονται αδιάλειπτα και χωρίς λάθη.

2. Υπεύθυνος Στοιχηματισμός
Στον διαδικτυακό μας τόπο, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η εμπειρία σας στο online στοίχημα είναι αυτή ακριβώς που πρέπει: μια απολαυστική, συναρπαστική και δυνητικά κερδοφόρα εμπειρία.
Απολαύστε το στοίχημα με υπευθυνότητα
Αν παίζεται σωστά, το στοίχημα μπορεί να είναι διασκεδαστικό, ωστόσο, εύκολα μετατρέπεται σε μια αρνητική εμπειρία. Ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πλήττει πολλούς ανθρώπους. Ο ρόλος μας στον διαδικτυακό μας τόπο, είναι να σας παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το online στοίχημα, έτσι ώστε να είστε καλύτερα εξοπλισμένοι και να έχετε μια θετική στοιχηματική εμπειρία. Οι συμβουλές μας δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα κερδίσετε, ωστόσο θα μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι μια θετική εμπειρία στο στοίχημα δεν σχετίζεται απλώς με τη νίκη, αλλά και ότι οι απώλειες είναι επίσης αναπόφευκτο μέρος της στοιχηματικής σταδιοδρομίας μας.
Ακόμη, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε το επίπεδο των στοιχηματικών σας δυνατοτήτων, καθώς πολλά προβλήματα προέρχονται από ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από ό, τι πραγματικά είναι. Αν δεν είστε πραγματικά έμπειρος ή επαγγελματίας παίκτης, δεν νομίζουμε ότι το οικονομικό κέρδος πρέπει να είναι η κύρια προτεραιότητά σας, όταν στοιχηματίζετε. Για τον κανονικό, τον απλό παίκτη, η κύρια προτεραιότητά πρέπει να είναι η διασκέδαση. Τα χρήματα σίγουρα συνεισφέρουν στην απόλαυση και όσο υψηλότερο είναι το ποντάρισμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η συγκίνηση, αλλά είναι εύκολο να είσαι εθισμένος σε αυτή την αγωνία και να αφήσεις τα πονταρίσματά σου να ξεφύγουν από τον έλεγχο. Να είστε ειλικρινείς στον εαυτό σας για τα στοιχήματά σας και βεβαιωθείτε ότι η συμπεριφορά στοιχημάτων σας ταιριάζει με την εμπειρία και την ικανότητά σας. Το να είσαι ανοιχτός σε άλλους ανθρώπους, για τις εμπειρίες σου στο στοίχημα, μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το στοιχηματισμό σου υπό έλεγχο.
Θυμηθείτε: δεν πρέπει να ποντάρετε ποτέ ό,τι δεν αντέχετε να χάσετε. Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε προσεκτικά το ποσό που δαπανάτε στο στοίχημα και προσαρμόστε ανάλογα τα πονταρίσματά σας. Η διαχείριση του κεφαλαίου είναι μια πολύ σημαντική πτυχή του στοιχήματος και εδώ, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια, επίσης γνωστός ως παθολογικός στοιχηματισμός, χαρακτηρίζεται ως διαταραχή του ελέγχου του παρορμητισμού. Εκείνοι που διαγιγνώσκονται με εθισμό στο στοίχημα, δεν μπορούν να απέχουν από αυτό, ανεξάρτητα από τις συνέπειες τόσο στο οικονομικό κομμάτι, όσο και σε αυτό των ανθρωπίνων σχέσεων. Η συμπεριφορά τους προκύπτει από την ανάγκη να παίξουν, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι αρνητικές επιπτώσεις.
Το «δηλητήριο» μιας μεγάλης νίκης παράγει μία αίσθηση ευφορίας, την οποία ο παίκτης προσπαθεί να κατακτήσει ξανά. Οι παθολογικοί παίκτες πέφτουν επίσης θύματα της «πλάνης», εξαιτίας της οποίας πιστεύουν ότι μπορούν να προβλέψουν τα μελλοντικά γεγονότα βασιζόμενοι στα παρελθοντικά, τροφοδοτώντας την εξάρτησή τους και την ψευδή τους πίστη για μελλοντικές επιτυχίες στο στοίχημα.
Ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια μπορεί να διακριθεί σε δύο ξεχωριστές κατηγορίες:
1. Ο τύπος «1» είναι ταξινομημένος ως Παίκτης Δράσης. Οι Παίκτες Δράσης προωθούνται σε παθολογικό στοιχηματισμό λόγω του συμπεριλαμβανομένου ρίσκου και συνήθως προτιμούν να παίζουν τυχερά παιχνίδια γύρω από άλλους ανθρώπους. Επίσης, αρέσκονται στα παιχνίδια δεξιοτήτων.
2. Ο δεύτερος τύπος παθολογικού στοιχηματισμού είναι ο Παίκτης Διαφυγής. Αυτοί οι παίκτες οδηγούνται στο να παίζουν για να ξεφύγουν από κάποιο είδος πόνου. Έτσι, προσπαθούν να απαλύνουν τις ανησυχίες, την μοναξιά και τον πόνο τους.
Τα πρόωρα σημάδια του εθισμού
Όπως και στις περισσότερες ψυχικές ασθένειες, έτσι και στον παθολογικό στοιχηματισμό, τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται όταν οι συμπεριφορές των παικτών αρχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά τη συνηθισμένη καθημερινή ζωή και τις σχέσεις τους. Δεδομένου ότι ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια δεν είναι φυσική ασθένεια, τα συμπτώματά της είναι μερικές φορές πιο δύσκολο να εντοπιστούν. Επιπλέον, όπως και οι περισσότερες ασθένειες, ο παίκτης προσπαθεί να αποκρύψει τα συμπτώματα και τις συνέπειες, προκειμένου να απομακρύνει τις υποψίες και τις ανησυχίες. Εντούτοις, ορισμένα σημάδια της εξάρτησης από το στοίχημα είναι τα εξής: έλλειψη χρημάτων χωρίς να έχει μεταβληθεί το εισόδημα, καθυστέρηση εξόφλησης λογαριασμών, μυστικοπάθεια στα οικονομικά, κλοπές, δανεισμός ή πώληση πραγμάτων για επιπλέον μετρητά, υπερβολική και κρυφή αφοσίωση στο παιχνίδι, παραμέληση οικογενειακών και προσωπικών υποχρεώσεων, χρήση του στοιχηματισμού για χαρά και για αντιμετώπιση του άγχους.
Οι εθισμένοι παίκτες τείνουν να περνούν από μια διαδικασία τεσσάρων φάσεων εθισμού:
1. Η πρώτη φάση είναι η «Φάση της Κερδοφορίας», όπου ο παίκτης βιώνει «μεγάλες νίκες» και προκαλείται να αποδώσει τη νίκη του στο δικό του ταλέντο, προσπαθώντας να συνεχίσει την επιτυχία του.
2. Η δεύτερη φάση είναι η «Φάση Χάριτος» όπου οι παίκτες, παρά την απώλεια μεγάλων ποσών, ασχολούνται περισσότερο με τον στοιχηματισμό και αρχίζουν να αγνοούν την οικογένεια, τους φίλους, την εργασία και να μην συνειδητοποιούν ότι χάνουν.
3. Η φάση «3» είναι η «Φάση της Απελπισίας», όπου χάνουν τον έλεγχο των συνηθειών τους στα τυχερά παιχνίδια. Η συνεχής απώλεια χρημάτων και η ελπίδα επανάκτησής τους, τους κάνει να καταλάβουν το πρόβλημά τους, αλλά αδυνατούν να σταματήσουν. Πολλές φορές, η άγνοια της πραγματικότητας προκαλεί απώλεια της δουλειάς, διαζύγιο, κατεστραμμένες σχέσεις, οικονομικά και εγκληματικά προβλήματα.
4. Η Φάση «4» είναι η «Απέλπιδα Φάση» όπου ο παίκτης έχει χάσει τα πάντα, ακόμα και την ελπίδα. Συχνά καταφεύγει στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ για να αντιμετωπίσει τις απώλειές του, ενώ κάποιοι οδηγούνται ακόμη και σε απόπειρες αυτοκτονίας ή αυτοκτονία.
Θεραπεία και βοήθεια
Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να βοηθηθεί κάποιος όσον αφορά την αντιμετώπιση του εθισμού στα τυχερά παιχνίδια. Ωστόσο, όλες οι θεραπείες απαιτούν από το άτομο να αναγνωρίσει πρώτα ότι έχει πράγματι πρόβλημα. Μέθοδοι όπως η Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία και η συμμετοχή σε προγράμματα αποκατάστασης είναι τα πρώτα βήματα για τη θεραπεία και για να βοηθήσουν τους παθολογικούς παίκτες να ξαναφτιάξουν την προσωπική τους ζωή, τα οικονομικά και τη σταθερότητά τους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με προγράμματα θεραπείας, καθώς και ανοιχτές τηλεφωνικές γραμμές, διαγνώσεις και προγράμματα αυτοβοήθειας, ανατρέξτε στους παρακάτω ιστότοπους:
• http://www.kethea-alfa.gr/
• www.gamblingtherapy.org
• www.gamcare.org.uk
• http://www.ask.org.cy/el/page/home
• www.gamblersanonymous.org.uk
Μια άλλη πρόταση για βοήθεια στην αντιμετώπιση του παθολογικού στοιχηματισμού είναι η εγκατάσταση προγραμμάτων που δεν επιτρέπουν την εκτέλεση λογισμικού τυχερών παιχνιδιών στον υπολογιστή σας. Αυτό εξαλείφει τον πειρασμό να συμμετέχετε σε διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια και αφαιρεί έναν εξέχοντα «σύμμαχο» για το μυστικό παιχνίδι. Εάν ανησυχείτε ότι ο στοιχηματισμός σας εξελίσσεται σε σοβαρό πρόβλημα, θα πρέπει να εξετάσετε τη χρήση τέτοιου είδους προγραμμάτων για να μειώσετε τις πιθανότητες να ποντάρετε. Θυμηθείτε να απολαμβάνετε τον ενθουσιασμό που προκαλεί το στοίχημα και να κάνετε σωστές επιλογές στη στοιχηματική σας συμπεριφορά.

3. Ανήλικοι
Η ιστοσελίδα μας απευθύνεται μόνο σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας και σε όσους βάσει της εκάστοτε εθνικής νομοθεσίας έχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο όριο ηλικίας. Στην Ελλάδα το απαιτούμενο όριο ηλικίας για τυχερά παιχνίδια στο ίντερνετ είναι τα 21 χρόνια.

4. Πνευματικά Δικαιώματα
Κάθε περιεχόμενη και κάθε εμφανιζόμενη στην ιστοσελίδα πληροφορία, διακριτικό σύμβολο ή λεκτική έκφραση, βάση δεδομένων, στοιχείο λογισμικού, κείμενο, εικόνα, σχέδιο, εικονίδιο, ηχητικό σήμα, κινούμενη εικόνα (video), όπως και κάθε άλλο υλικό, συνιστούν πνευματική ιδιοκτησία της ιστοσελίδας ή συνεργαζομένου με αυτήν φυσικού προσώπου ή διαφημιζομένου τρίτου φυσικού ή νομικού προσώπου και προστατεύονται από τις κείμενες διατάξεις νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, απαγορευμένης ρητά και ανεπιφυλάκτως της προβολής και με κάθε τρόπο ή μέσο χρησιμοποιήσεως, τροποποιήσεως, δημοσιεύσεως, μεταδόσεως, διανομής, πωλήσεως, αναπαραγωγής και εκμεταλλεύσεως από τρίτα πρόσωπα. Απαγορεύεται η προβολή ή επαναπροώθηση στο Διαδίκτυο, ακόμη και όταν αυτή συνοδεύεται από την πληροφορία ότι το προβαλλόμενο στοιχείο προέρχεται από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, καθώς και η μετά την εκτύπωση διανομή ή προώθηση εντύπου υλικού σε τρίτα πρόσωπα ακόμη και όταν αυτή συνοδεύεται από την πληροφορία ότι το προβαλλόμενο στοιχείο προέρχεται από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Η τροποποίηση, δημοσίευση, μετάδοση και αναπαραγωγή μέρους της ιστοσελίδας ή περιεχομένου προστατευομένου από τις διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας είναι δυνατή, μόνον υπό την προϋπόθεση ότι έχει παρασχεθεί ειδική προς τούτο έγγραφη άδεια από την ιστοσελίδα ή τον κύριο των πνευματικών δικαιωμάτων επί του προκειμένου στοιχείου.

5. Χρήση Cookies
Ένα “cookie” είναι αποθηκευμένες πληροφορίες στον υπολογιστή του χρήστη από ένα server και χρησιμοποιείται για να προσαρμόσει την υπηρεσία διαδικτύου του με κάποιο τρόπο. Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την αποθήκευση πληροφοριών που μπορεί να χρειάζονται για να εκτελεστούν κάποιες λειτουργίες. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν να μην δεχθούν τα cookies. Χρησιμοποιούμε τα cookies για να προσωποποιήσουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις. Επίσης, μοιραζόμαστε πληροφορίες για την χρήση σας στην ιστοσελίδα μας με τα κοινωνικά μας δίκτυα και τους συνεργάτες μας που ασχολούνται με διαφήμιση και ανάλυση δεδομένων.
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies μας, σύμφωνα με την παρούσα πολιτική. Εάν δεν συμφωνείτε με αυτή τη χρήση των cookies, θα πρέπει να ορίσετε τις ρυθμίσεις του browser σας αναλόγως ή να μην χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας. Σε περίπτωση απενεργοποίησης των cookies μπορεί να επηρεαστεί η πλοήγησή σας στον ιστότοπο.

6. Διαφημίσεις – σύνδεσμοι με ιστοσελίδες
Η ιστοσελίδα μας δε φέρει καμμία ευθύνη για υπηρεσίες που παρέχουνε οι πλατφόρμες που προβάλλονται, καθώς ο χρήστης έχει άμεση και αποκλειστική επαφή με την ίδια την πλατφόρμα. Ρητά συμφωνείτε και αποδέχεστε ότι η ιστοσελίδα μας δεν ευθύνεται άμεσα ή έμμεσα για οποιαδήποτε ζημία (υλική ή ηθική, θετική ή αποθετική) τυχόν σας προκληθεί από ή σε σχέση με τη χρήση του περιεχομένου των ως άνω δικτυακών τόπων.

7. Τεχνικές ή άλλες δυσχέρειες
Σε περιπτώσεις τεχνικών ή άλλης φύσεως δυσχερειών, λόγω των οποίων η πρόσβαση στην ιστοσελίδα δυσχεραίνεται ή καθίσταται αδύνατη, η ιστοσελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.

8. Λογαριασμοί μελών – Ασφάλεια
Κατά τη διαδικασία εγγραφής σας, επιλέγετε ένα password και ένα username για τον λογαριασμό σας. Είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι να τηρήσετε απόρρητο το password και το username σας και έχετε πλήρη ευθύνη για κάθε δραστηριότητα που γίνεται με χρήση του δικού σας password ή/και username. Υποχρεούστε: να ειδοποιείτε αμέσως την ιστοσελίδα μας για κάθε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του password ή σας.

9. Τροποποίηση των Υπηρεσιών
Η ιστοσελίδα μας διατηρεί το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή και κατά καιρούς να τροποποιεί ή να διακόπτει, προσωρινά ή μόνιμα υπηρεσίες της ή τμήματα αυτών. Η ιστοσελίδα μας δεν φέρει καμία ευθύνη απέναντί σε εσάς ή σε οποιοδήποτε τρίτο για τυχόν τροποποίηση, αναστολή ή διακοπή των υπηρεσιών της.
Διατηρούμε το δικαίωμα να αλλάζουμε τους όρους χρήσης του παρόντος δικτυακού τόπου από καιρό σε καιρό και η επίσκεψη στον δικτυακό τόπο κατόπιν μιας τέτοιας αλλαγής, θα τεκμαίρεται ως αποδοχή κάθε τέτοιας αλλαγής. Είναι δική σας ευθύνη να ελέγχεται αυτό το αρχείο τακτικά για να διαπιστώσετε αν οι όροι χρήσης έχουν μεταβληθεί. Αν δεν συμφωνείτε με κάποια από τις αλλαγές στους όρους χρήσης, μπορείτε να μην κάνετε χρήση της Υπηρεσίας.

10. Ανωτέρα Βία
Η ιστοσελίδα μας θα παρέχει τις υπηρεσίες της με κάθε επιμέλεια εν όψει της συνήθους διαμορφωμένης συναλλακτικής πρακτικής στο πεδίο της ανταλλαγής πληροφοριών με ηλεκτρονικά μέσα. Εάν για οιονδήποτε λόγο ανωτέρας βίας, όπως αυτή καθορίζεται από την επιστήμη και νομολογία, είναι αδύνατη η παροχή των υπηρεσιών, συμφωνείτε ανεπιφύλακτα ότι η ιστοσελίδα μας δεν θα ευθύνεται.

11. Αποποίηση ευθύνης
Η ιστοσελίδα μας δεν εγγυάται ότι η ίδια ή οι servers μέσω των οποίων τα περιεχόμενά της τίθενται στη διάθεση των επισκεπτών-χρηστών, δεν περιέχουν “ιούς” ή άλλα επιζήμια συστατικά. Οποιαδήποτε ζημιά προέλθει εξ αιτίας των παραπάνω το κόστος των ενδεχόμενων διορθώσεων ή εξυπηρετήσεων, το αναλαμβάνει ο επισκέπτης-χρήστης και σε καμία περίπτωση η ιστοσελίδα μας.

12. Συλλογή πληροφοριών
Σας γνωστοποιούμε ότι δεν πραγματοποιείται λήψη και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων επισκεπτών. Η ιστοσελίδα μας συλλέγει μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες για την παροχή των υπηρεσιών της και για στατιστικούς λόγους με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών αυτών, όπως στοιχεία για την επισκεψιμότητα του δικτυακού τόπου για στατιστικούς λόγους, που είναι ανώνυμα και δεν εξατομικεύονται ανά επισκέπτη.